Guldet i musik

Sitt ner och fundera en stund. Vilken låt är din absoluta favorit? Har jag rätt när jag säger att du nästan ryser när du lyssnar på den? Du kan inte låta bli att gunga med till den, grimansera med i gitarrsolot... Du är beroende av låten, lyssnar på den gång på gång.
Påverkar något annat i din omgivning dig lika mycket som en musiksnutt du älskar? Får något annat dig att börja ropa av glädje varje gång, som när de spelar "din" låt på radio? Kanske, men chansen för att musik ska spegla sina biverkningar i dig är alltför stor för att du ska kunna protestera.

Ta rock, som har fans över hela världen. Personer som har vigt sitt liv åt dessa sköna toner. Folk som älskar att fatta tag i sitt instrument och sjunka in i världen som öppnar sig. Folk som bryr sig skit i vad andra tycker och tänker, bara de får fortsätta spela så länge tills instrumentet börjar falla sönder.
Folk som råkar kallas musiker.
Finns det någon i hela världen som kan säga att det är tråkigt att kunna framföra musik när man behärskar det till punkt och pricka?

Genren rock är nog antagligen den som väcker mest uppmärksamhet. Vissa hatar den och tycker att den är satans verk ( ursäkta det mindre fina ordet ), vissa älskar den och gör allt för att få höra den. Band som spelar inom hårdrock har även hamnat inför domstol, bara för musiken de spelar innehåller för mycket som vanligt folk skulle kalla satanistiskt läskiga saker.
Lordi, monsterbandet från Finland som vann Eurovisionen 2006, fick stora protester från religiösa ledare i Grekland, som gick så långt att de skrev ett brev till Finländska presidenten Tarja Halonen i tron att de skulle stoppa bandet från att medverka. Snacka om slag under magen när Lordi gick och vann!

Så musik kan verkligen sätta spår i människor, och det är antagligen det som är guldet i den. Man får ut saker ur musik som man knappast får ur något annat. Känslor... Minnen... Njutbarheten att få begrava sig i en ström vackra toner framförda med iver från folkgruppen som går under namnet musiker...
Man kan välja och vraka mellan tusentals olika strömmar, fiska i strömmen som ger mest fisk.
Lyssna på musiken som ger mest guld.

Och med glädje vattna nya strömmar som fiskar kan hoppa i.
Med glädje skapa ny musik full med guld.

All musik kommer snarare från himlen än från helvetet, det kan bara konstateras.
Det är synen på livet som sorterar den i dessa två grupper...

Jag hjärtar er!
   //MirandaMirre                  <3



( copyright ) 2009

                      Inne:                                    Ute:
                     Musik                         Tysta högtalare
             Guns N' Roses                   Klumpighet 
               Iron Maiden                      Begravningar
             Skrattattacker                          Allvar
              Småkusiner                        Skosulor
                   Bandet                               Svikare

Kommentarer

Kommentera Mina Memoarer Här:

Ditt Vackra Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (syns inte för omvärlden)

Jag hittar dig på bloggen:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0